Siirry sisältöön

Tunnelmia avoimesta koulutusiltapäivästä 9.10.2019

Virtaa ohjaukseen -hankkeen koulutusiltapäivässä Finnkinon Kinopalatsiin kokoontui keskiviikkona 9.10.2019 noin 120 ohjaustyötä tekevää tai ohjaustyöstä kiinnostunutta asiantuntijaa. Koulutuspäivän teemana oli kieli- ja kulttuuritietoinen ohjaustyö.

Hämeen ammattikorkeakoulun projektitutkija Taru Lilja kertoi esityksessään kielitietoisuudesta ja kielitietoisista ohjauskäytänteistä. Kielitietoisuutta lähestyttiin sekä teorian että käytännön kautta ja esityksen jälkeisessä keskustelussa nousi esiin kielen ja identiteetin merkitys sekä se, mitä oikeastaan tarkoittaa esimerkiksi työnhaun yhteydessä usein esiin nouseva sanapari sujuva kielitaito.

Tarju Liljan HAMK Unitediin kirjoittamaan blogitekstiin ohjaustyön kielitietoisuudesta ja saavutettavuudesta voit tutustua klikkaamalla tästä

Jos haluat tutustua Taru Liljan materiaaleihin tarkemmin, löydät ne täältä

Pitkän linjan suomi toisena kielenä -opettaja Marjaana Karhia johdatti kuulijat kulttuurien välisen viestinnän haasteisiin esimerkkien ja käytännön kokemusten kautta. Esityksen aikana tarkasteltiin suomalaisen vuorovaikutuksen ja viestintäkulttuurin erityispiirteitä ja mietittiin esimerkiksi sitä, miten oma viestijäkuvamme vaikuttaa siihen, miten vastaanotamme vuorovaikutuskumppanimme viestin.

Seuraava avoin koulutusiltapäivä järjestetään 15.1. Diakonia-ammattikorkeakoulun tiloissa. Tällöin teemana on ohjausosaaminen ja työllistämisen kysymykset. Ilmoittautuminen alkaa joulukuun 2019 lopussa, seuraa blogin ajankohtaista -palstaa.

Viisi leveästi hymyilevää henkilöä, joista toinen naispuolisista henkilöistä kirjoittaa seinällä olevaan post-it-lappuun.